Home

                                                        

                                                                                                  

Lichaams - Oorkaars Therapie
 

I

***

 

Wat is Oorkaars therapie?

Oorkaarsen therapie is oorspronkelijk afkomstig van de Indianen uit Zuid Amerika. Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen, gedrenkt in bijenwas, honingextracten en werkzame Indiaanse geneeskrachtige kruiden. Waaronder, Salie, Hertshooi en Kamille, garanderen een constante hoge kwaliteit.

Oorkaarsen stimuleren de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten. Ze werken in op de diep in het oor liggende accupunctuur punten, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

 

***

 

Behandeling

De cliënt ligt op de zij en zo zal het oor behandeld worden met de Oorkaars, vooraf gaand met de massage van de Lymfvaten onder het oor en de oorschelp. Daarna wordt het andere oor behandeld op dezelfde wijze. Na dat dit klaar is , blijft de cliënt nog enige tijd liggen voor totale ontspanning. De behandeling duurt gemiddeld 1 uur.
 

Hier ziet u de behandeling met de oorkaars. De cliënt ligt zo comfortabel en ondergaat de therapie.

***


Indicaties

- Losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het oorspuiten)
- Doofheid, Oorpijn, Oorsuizing, Oorruizen (Tinnitus), Oordruk en Oortinteling
-Frequente ontstekingen van Neus-, Voorhoofd-, Bij- en Keelholten
- Vegetatieve storingen, Verminderde locale doorbloeding en stofwisseling, Overmatige Prikkelbaarheid, Hyper- Activiteit, Stress symptomen, Nervositeit, 'Vol' hoofd, Slapeloosheid
- Hoofdpijn, Migraine, Sinusitis, Rhinitis, Ontstoken Amandelen
 

De oorkaarsen hebben een lokaal activerende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie. Bij bovenstaande indicatie is het mogelijk dat Oorkaarstherapie werkt.

 

Voordat de Oorkaarsen worden gebruikt, krijgt u eerst een Oormassage en massage van de Lymfe vaten onder het oor. Dit om de doorbloeding te stimuleren en het effect te versterken.

 

***

 

Oorreflexologie


Volgens de filosofie van de Traditionele Chinese geneeskunde krijgt ieder mens een hoeveelheid energie mee bij de geboorte. Dit is de levensenergie om te kunnen leven. De Chinese oorreflexologie gaat ervan uit dat de oren een kopie van het foetus voorstellen.

Zo bevinden zich in op de oorschelp ongeveer 360 reflexzones, waarvan er met zekerheid 200 zijn. Ieder orgaan en gewricht in het lichaam staat in verbinding met één of meer reflexzones. Net als bij de hand- en voetreflexologie kan er zo extra ondersteuning gegeven worden voor therapie van het 'zieke' orgaan.

 

***

 

Wat is Lichaamskaars therapie?

Deze lichaamskaarsen zijn net als de Oorkaarsen ontworpen alleen wat groter, maar wel van dezelfde grondstoffen gemaakt.

Meestal worden er gele kaarsen gebruikt, maar voor bepaalde aandoeningen worden er met andere kleuren gewerkt die gelijk zijn aan de Chakra kleuren behalve de kruinchakra. Meestal voorafgaand een lichte massage met etherische olién, daarna wordt de kaars geplaatst.

De Lichaamskaarsen kunnen verlichting brengen bij allerlei kwaaltjes zoals:

Stress, menopauze (opvliegers), Sinusitis, Hoofdpijn, Migraine, Keelpijn, Verstopping, Rugpijn, Buikpijn en Spierpijn.

                    

 

De Lichaamskaarsen helpen ook goed als u een dieet volgt, graag meerdere kilo's wilt afvallen (vooral als u last heeft van verstopping).

 

 

***

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                    

 

 

 

 

                                                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  Copyright © 2010 - Daniëlle van Alphen All rights Reserved.